Bruyninghegoed: een plek verankerd in het verleden met zicht op de toekomst, genietend van het nu.

Welkom in het mooie Kortrijk! Deze voormalige Romeinse stad kent een rijke geschiedenis en groeide in de Middeleeuwen uit tot een bloeiende stad dankzij diverse industrieën. De stad is wereldberoemd door de Guldensporenslag, de allesbeslissende veldslag tussen het Vlaamse leger en de Fransen, waarbij de grens tussen België en Frankrijk werd bepaald.

Bruyninghegoed ligt nabij de R8, A17, E17 en A19

Het is in die velden en moerassen waar nu Bruyninghegoed gelegen is dat de Vlaamse linies in 1302 standhielden tegen de Franse opmars.

Tijdens WOII werd de hoeve, zoals vele andere gebouwen in Kortrijk, platgebombardeerd. De familie, verscholen in de stallingen, overleefde het bombardement en herbouwden in 1948 het woonhuis op de restanten van de hoeve.

Vandaag bestaat Bruyninghegoed uit een privé woongedeelte, de oorspronkelijke stallingen en een tot seminarieruimte omgebouwd atelier. Aan de eigenheid van de gebouwen werd zo min mogelijk geraakt. De renovaties werden met de grootst mogelijke zorg en aandacht voor het authentieke karakter van het goed uitgevoerd.

Wij, Johan en Katrien en onze 3 kinderen, delen deze parel graag met u en hopen een stuk van onze bezieling te kunnen overbrengen.

Katrien is naast bezielster van Bruyninghegoed zaakvoerster van Impact Consult, een advies, coaching en trainingsbureau.

Johan is naast het brein achter het concept Bruyninghegoed bedrijfsvoerder bij een transport en logistiek bedrijf.

Het is onze bewuste keuze om Bruyninghegoed kleinschalig te houden zodat wij een informele, persoonlijke en authentieke aanpak kunnen blijven garanderen.